Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bussemaker: 'Maanden wennen aan verdwijnen AWBZ-begeleiding'

Mensen met een lichte beperking mogen volgend jaar enkele maanden wennen aan het verdwijnen van verschillende soorten begeleiding vanuit de AWBZ. Staatssecretaris Bussemaker heeft dit donderdag gezegd in de Tweede Kamer.
Bussemaker: 'Maanden wennen aan verdwijnen AWBZ-begeleiding'

Bussemaker stuurt deze week voor de begrotingsbehandeling een brief naar de Tweede Kamer waarin ze de gewenningsperiode toelicht. Mensen voor wie de toewijzing van begeleiding in de eerste helft van 2009 afloopt, mogen drie tot zes maanden wennen. Wanneer de toewijzing in de tweede helft van 2009 afloopt, is de gewenningsperiode twee tot drie maanden, zo stelde de staatssecretaris voor.

Verantwoordelijkheid
Bussemaker vindt het belangrijk dat de mensen die geen begeleiding meer krijgen, hulp krijgen bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarom kunnen zij in de gewenningsperiode aankloppen bij bijvoorbeeld het Wmo-loket van hun gemeente, het maatschappelijk werk of de MEE (organisaties voor mensen met een beperking). Daar worden ze op weg geholpen wat te doen als de begeleiding definitief vervalt.

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.