Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thuiszorgers Sensire tegen massaontslag

Ongeveer 100 thuiszorgmedewerkers van zorgverlener Sensire hebben dinsdagmiddag de hal van het hoofdkantoor in het Gelderse Varsseveld bezet. Zij eisten dat de raad van bestuur afziet van het aangekondigde ontslag van 1100 medewerkers. De bezetting werd rond middernacht beëindigd.
Thuiszorgers Sensire tegen massaontslag
Foto: ANP Photo

Sensire heeft per 31 december ontslag aangevraagd voor 800 vaste medewerkers en het contract met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. Het contract dat de instelling met zeven gemeenten heeft, loopt eind dit jaar af. Met de ontslagen wil Sensire financiële problemen voor zijn. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat voorbarig en zijn er naar eigen zeggen woedend over. Minister Asscher van Sociale Zaken gaat dit weekend in gesprek met FNV over een oplossing rond het massaontslag

Zorgen

Afgelopen zaterdag liet SP-Kamerlid Paul Ulenbelt weten zich zoveel zorgen over de bezuinigingen en de ontslagen bij Sensire te maken, dat hij nog tijdens het reces een gesprek wil met de Tweede Kamer over de situatie. Deze week wordt duidelijk of de Kamer daar gehoor aan gaat geven.

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.