Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Miljoenen euro's boete voor thuiszorg

Vier thuiszorgorganisaties hebben van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een fikse boete gehad van miljoenen euro’s. De organisaties zijn verbaasd en stappen naar de rechter.
Miljoenen euro's boete voor thuiszorg

Het gaat om Stichting Carinova en Stichting Carint-Reggeland Groep in de regio Midden IJssel. Carinova krijgt een boete van ruim 4,3 miljoen euro opgelegd en Carint-Reggeland 1,3 miljoen euro. In Friesland krijgen Stichting Thuiszorg Zuidwest Friesland en Stichting Zorgverlening De friese Wouden respectievelijk 314.000 euro en ruim 2 miljoen euro opgelegd.

Tarieven
De sancties die de NMa heeft opgelegd, hebben te maken met het afstemmen van tarieven en afspraken om elkaar niet te beconcurreren. De zorgorganisaties in Overijssel zouden afspraken hebben gemaakt om elkaar niet te beconcurreren in een aangrenzende regio. In Friesland zouden beide partijen onderling de tarieven hebben afgesproken waarvoor ze zouden inschrijven op de Wmo-aanbesteding.

Bezwaar
Directeur Klaas Koops van de Friese Wouden laat in het Friesch Dagblad weten ‘onschuldig’ te zijn. De directeur claimt dat de regels over samenwerking en marktwerking onduidelijk zijn. Ook Thuiszorg Zuidwest Friesland ontkent dat er prijsafspraken zijn gemaakt. Beide organisaties gaan bezwaar aantekenen.

Geschokt
Carint-Reggeland zegt tegen RTV Oost 'geschokt' te zijn en ontkent ook dat er afspraken zijn gemaakt om niet te beconcurreren. De clienten zullen niks merken van de boete. 'Als we zouden moeten betalen, want we gaan in verweer, zullen we die uit de reserves betalen en zullen de cliënten er niets van merken', zegt een woordvoerder.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Koen Suyk

Foto

  • Miljoenen euro's boete voor thuiszorg

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    e.post

    Als die boetes zo hoog zijn , dan kan de directeur van de thuiszorg deze boete vast wel betalen van zijn eigen salaris . Wij moeten ook fiks inleveren , gaan terug in functie en moete hetzelfde werk doen tegen lager salaris !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.