Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Handleiding hoe om te gaan met inspectie mag niet

Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wil dat justitiële jeugdinrichtingen stoppen met het gebruik van een handleiding over hoe om te gaan met de inspectie. Een woordvoerster van Teeven bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in De Telegraaf. ‘Er staan dingen in het protocol waar we niet gelukkig mee zijn’, aldus de zegsvrouw.
Handleiding hoe om te gaan met inspectie mag niet

In het uitgelekte protocol, dat drie jaar geleden werd opgesteld, staat dat mensen niet té eerlijk of té negatief moeten zijn tegen de inspecteurs. Ook moet het personeel de nadruk leggen op wat er goed gaat of wordt verbeterd. Het document was bedoeld om medewerkers van de jeugdinrichtingen voor te bereiden op een bezoek van de inspectie.


Kommer en kwel

‘Het moet niet zo zijn dat mensen het ervaren als dit mag wel en dit mag niet’, aldus de woordvoerster. Het protocol, twee A4'tjes en wijdverspreid, was niet alleen kommer en kwel. ‘Er stonden ook goede dingen in.''


Briefing

Hoe het personeel in de toekomst wordt voorbereid op de komst van de inspectie is nog niet besloten. Het kan zijn dat er een nieuw protocol komt, maar het kan ook zijn dat er voortaan een mondelinge briefing komt van leidinggevenden. ‘Daar kijken we nog naar’, aldus de woordvoerster.

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    R Holtrop

    We kunnen vaststellen dat de woordvoerster houd zich dus houd aan het protocol?!
    Bestaan van een protocol veroorzaakt dus bij mij dat ik haar niet meer geloof.

Of registreer je om te kunnen reageren.