Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Inspectie heft verscherpt toezicht BJAA op

De Inspectie Jeugdzorg heeft het verscherpt toezicht op het bureau jeugdzorg in de regio Amsterdam opgeheven. Dat maakte de inspectie bekend.
Inspectie heft verscherpt toezicht BJAA op

De inspectie stelde Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) in februari 2010 onder verscherpt toezicht omdat het bureau de veiligheidsrisico's voor kinderen onvoldoende inschatte en niet genoeg deed om de risico's te beperken. Het afgelopen jaar heeft het bureau voldoende verbeteringen geboekt op dit gebied. Het verscherpt toezicht is daarom niet meer nodig.

In opspraak
BJAA kampte eerder met problemen. Het bureau raakte in opspraak vanwege gebrekkige bedrijfsvoering, financieel wanbeleid en kampte met een leegloop onder ervaren medewerkers. Volgens de inspectie zou het bureau de veiligheid van kinderen die onder toezicht staan, niet goed waarborgen. De directeur moest in 2008 vertrekken nadat de ondernemingsraad het vertrouwen in hem had opgezegd. De gemeente Amsterdam greep daarom eerder ook in bij de organisatie.

Lees ook: Wethouder Lodewijk Asscher en de jeugdzorg: Bang voor nieuwe Savanna’s

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Zorg + Welzijn

Foto

  • Inspectie heft verscherpt toezicht BJAA op

86243

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.