Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Uitgebreider onderzoek naar zorgfraude

Het al aangekondigde onderzoek naar fraude in de zorg wordt verder uitgebreid. Niet alleen de 'cure' (ziekenhuiszorg, artsen, geestelijke gezondheidszorg) wordt onder de loep genomen, maar ook de 'care' (verzorging, verpleging, thuiszorg, langdurige zorg, gehandicaptenzorg).
Uitgebreider onderzoek naar zorgfraude

Dat staat in een brief die minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn woensdag tegen middernacht nog aan de Tweede Kamer hebben gestuurd. Ze gaan dan ook kijken of de Nederlandse Zorgautoriteit meer menskracht nodig heeft voor het onderzoek. Ook wordt bezien, in samenwerking met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), of het Openbaar Ministerie extra medewerkers behoeft.

Fraude

Het onderzoek moet ook aantonen welke 'zwakke plekken' er in de systemen zitten en of er onduidelijkheden zijn in de huidige wet- en regelgeving. 'Fraude is onverteerbaar en dient zo hard mogelijk bestreden te worden. Fraude met voor zorg bestemde middelen tast behalve de betaalbaarheid van ons zorgstelsel ook de solidariteit aan. Solidariteit is een belangrijke pijler van ons stelsel, deze mag geen gevaar lopen doordat we er niet voldoende in slagen om verrijking ten koste van de premiebetaler te voorkomen', schrijven de bewindslieden.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.