Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Nieuwe onderkomen Romafamilie vernield

Het tijdelijke nieuwe onderkomen voor de Romafamilie Nicolich in Maarsbergen is donderdagavond vernield en beklad. Op de stoep voor het huis zijn leuzen tegen zigeuners aangebracht. De politie in Utrecht heeft vrijdagmorgen berichtgeving daarover in het AD bevestigd.
Nieuwe onderkomen Romafamilie vernield

Deze week maakte het Leger des Heils bekend dat voor het gezin met vier kleine kinderen een ander huis was gevonden, nu de gemeente Utrecht de huur van een villa langs de snelweg A2 per 1 januari had opgezegd. De nieuwe huisvesting leidde onder andere op websites tot woedende reacties. Veel mensen menen dat de bestuurders bang zijn voor de familie, die al jaren voor veel overlast zorgt.

Strenge voorwaarden
De familie Nicolich woonde al eerder in Driebergen-Rijssenburg, maar kreeg ruim 10 jaar geleden een fors bedrag mee om daar te vertrekken. Daarna zwierf de familie rond door de regio, totdat ze bij wijze van allerlaatste kans onder strenge voorwaarden de villa in De Meern mochten betrekken. Volgens de gemeente Utrecht hield de familie zich niet aan die voorwaarden.

Geheim
Het Leger des Heils hield het nieuwe adres van de familie geheim, maar dat was binnen de kortste keren bekend. Het Leger is ontzet en geschokt over de vernielingen in Maarsbergen en beraadt zich op de situatie, zei directeur Harrie de Heer vrijdag. De Romafamilie ontdekte de situatie donderdagavond zelf toen zij spullen naar het nieuwe tijdelijke adres wilde brengen.

Bron: ANP / Foto: ANP

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.