Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

30.000 handtekingen tegen sluiting zorghotels

De ledenraad van het Rode Kruis kan zaterdag meer dan 30.000 handtekeningen tegemoetzien van mensen die tegen de sluiting van drie zorghotels zijn. Dat hebben verontruste vrijwilligers van het Rode Kruis vrijdag laten weten. De ledenraad beslist zaterdag in een vergadering in Utrecht over het voorstel van de directie om de drie hotels te sluiten om de kosten te drukken.
30.000 handtekingen tegen sluiting zorghotels

Vakantie
Het gaat om de hotels De Valkenberg en De Paardestal (groepsaccommodatie) in Rheden en IJsselvliedt in Wezep. Zieken en gehandicapten die speciale zorg nodig hebben, kunnen daar terecht voor een vakantie die in normale hotels niet mogelijk is.

Parel
Door de sluiting gaan 48 banen verloren. Volgens de vrijwilligers zijn de drie hotels goed voor 3500 gasten per jaar. ‘Dit signaal mag niet gemist worden, nu het Rode Kruis haar parel op de kroon dreigt te verliezen, maar we zullen nu juist deze parel moeten oppoetsen! Handen van zorghotels’, aldus de vrijwilligers. De directie van de hulporganisatie wil De Valkenberg en de Paardestal in 2013 sluiten. Het hotel in Wezep moet het jaar daarna de deuren sluiten.

Bron: ANP / ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.