Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2500 Rotterdamse scholieren al op maatschappelijke stage

Bij wijze van proef gaan 2500 leerlingen van zeven middelbare scholen in Rotterdam-Zuid nu al op maatschappelijke stage. Tot juli 2009 hopen zij met de stages het blikveld van de jeugd te verbreden.
2500 Rotterdamse scholieren al op maatschappelijke stage

Vanaf het schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage landelijk verplicht. De zeven scholen in Rotterdam lopen op het beleid vooruit.

Uren
De scholieren hoeven alleen nog niet de verplichte 72 uur hun licht op te doen bij allerlei organisaties. Dertig uur voetballertjes trainen, computerles geven of de politie helpen is voldoende. De resterende 42 uur mogen ze later vervullen.

Pot met Goud

Stichting Pot met Goud, dat bemiddelt tussen scholen, instellingen en bedrijven, coördineert de stages. De stageplekken moeten voor de zomervakantie rond zijn. Leerlingen ontvangen een certificaat voor het werk dat zij doen. De ervaring kunnen ze gebruiken voor hun cv of portfolio.

Organisaties
Een van de deelnemende scholen in Rotterdam heeft onder meer dienstverlenende organisaties, de gemeente, natuurbeschermingsorganisaties, speeltuinen, Diergaarde Blijdorp en theatergezelschappen opgeroepen om jongeren aan te nemen.

Convenanten
De afgelopen maanden zijn vele convenanten getekend met landelijke organisaties, zoals het Rode Kruis, Scouting, samenwerkende natuurorganisaties, Youth for Christ en koepelorganisatie Aedes. Dat maakte kennisinstituut MOVISIE begin februari bekend. In april gaan een aantal pilotprojecten van het instituut van start. Doel is te onderzoeken welke stagevormen goed werken, hoe de coördinatie het beste ingevuld kan worden en of de maatschappelijke stages de beroepsstages niet verdringen.

(Bron: CNV)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.