Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzorgingshuis vol kunstenaars

De bewoners van het Rosa Spier verzorgingshuis in Laren maakten muziek op hoog niveau, stonden avond aan avond in het theater of beoefenden aan kunst gerelateerde wetenschap. 2Doc maakte een documentaire over dit bijzondere verzorgingshuis.
Verzorgingshuis vol kunstenaars
Foto: 2Doc

Acteur John Kraaijkamp senior en stripauteur Marten Toonder woonden tot hun overlijden in het Rosa Spier Huis in Laren. Veel bewoners schilderden, maakten muziek op hoog niveau, stonden avond aan avond in het theater of beoefenden aan kunst gerelateerde wetenschap. Zie in deze documentaire van 2Doc hoe bewoners invulling geven aan hun leven in dit bijzondere verzorgingshuis.

Afscheid

Veel bewoners hebben een atelier of muziekstudio. Ook worden er concerten, theatervoorstellingen en exposities georganiseerd. Een nieuwe bewoonster die haar intrek in het huis neemt, is Caroline Kaart. Ze is operazangeres, actrice, presentatrice en zanglerares, maar realiseert zich dat ze afscheid moet nemen van een leven op de bühne. Zal dit een plek worden waar ze het einde afwacht, of zorgt de omgeving van het Rosa Spier Huis toch voor een opleving?

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.