Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

14 maart – Congres Multiprobleemgezin

Binnen het huidige verkokerde systeem van begeleiding van multiprobleem gezinnen zijn er teveel gespecialiseerde hulpverleners die zich op één gezin storten. Het realiseren van een integrale aanpak blijft hierdoor een grote uitdaging.
14 maart - Congres Multiprobleemgezin

Voor de aanpak van multiproblematiek is een brede generalist nodig, een spin in het web met handelingsruimte en mandaat. Deze generalist coacht, structureert en stimuleert de eigen kracht van de mensen en werkt samen met alle betrokken hulpverleners aan een integrale benadering.
Tijdens het congres Begeleiding Multiprobleemgezinnen op 14 maart 2013 zullen we ingaan op de vragen zoals wat werkt er wel en niet in de begeleiding van multiprobleem gezinnen? En hoe zetten we de eerste stappen in de samenwerking aan een integrale benadering?

Sprekers uit binnen- en buitenland praten u in één dag bij:

Jo Hermanns (deeltijdhoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam) zet de verschillende methodieken zoals Wrap Around Care, 1 gezin 1 plan en Gezinscoaching uiteen in zijn lezing: Wat werkt in de begeleiding van multiprobleem gezinnen?

Professor June Thoburn (Professor of Social Work and founding Director of the Centre for Research on the Child and Family at the University of East Anglia, Norwich, United Kingdom) geeft inzicht in de ervaringen en ontwikkelingen binnen het werken met multiprobleem gezinnen in de UK. Ga aan de slag met Frank van Strijen (o.a. bekend van radio-en televisieinterviews over jeugdcultuur bij: “Rondom Tien” , “Zembla” en “Het Elfde Uur”) om samenwerken aan een integrale benadering in de praktijk te brengen tijdens zijn workshop.

Het congres Begeleiding Multiprobleem Gezinnen vormt de eerste stap naar een integrale benadering. Zorg dat u deze eerste stap samen met ons neemt.

Lees hier meer over het programma.

Schrijf u in vóór 1 februari 2013 Schrijf u in vóór 1 februari 2013 en betaal de vroegboekprijs.

Bent u werkzaam binnen het management, dan betaalt u slechts € 249,- p.p. (excl. btw)*. Mensen werkzaam binnen de uitvoerende laag betalen € 149,- p.p. (excl. btw)*.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.