Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

120 banen op de tocht bij jeugdzorg Brabant

Bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant verdwijnen per 1 januari 2011 maximaal 120 banen. Een woordvoerster van het bureau heeft dat dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de regionale krant BN/De Stem.
120 banen op de tocht bij jeugdzorg Brabant

De ontslagen zijn volgens de woordvoerster het gevolg van bezuinigingen die de provincie en het Rijk hebben aangekondigd.

Vacaturestop

Het bureau heeft vestigingen in zeven plaatsen. Per 1 oktober geldt een vacaturestop, tijdelijke contracten worden niet verlengd en tussentijds opgezegd. Personeel dat kan blijven, krijgt mogelijk overplaatsing naar een andere sector of vestiging. Wat de gevolgen voor de opvang van jongeren zijn, is nog niet bekend. Bij de vestigingen heerst grote verontwaardiging, zo meldt BN/De Stem.

Subsidie

De algemeen directeur Jeugdzorg Brabant Rita van Breugel heeft laten weten dat nog geen duidelijkheid is over de subsidie voor 2011. Breugel houdt rekening mee dat Jeugdzorg Brabant het met zes miljoen euro minder moet doen. Dat is zoveel, dat de kaaschaafmethode niets uithaalt, aldus de directeur.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/BN/De Stem Foto: ANP/Lex van Lieshout

4 REACTIES

  1. In heel Nederland wordt door de jeugdzorg met veel inzet en bezieling gewerkt om de kansen voor jongeren te vergroten, hun positie te versterken en hulp te bieden waar dit nodig is.
    Met het bevriezen van en korten op subsidies – in de welzijnssector in het algemeen en de jeugdhulpverlening en jeugdzorg in het bijzonder – wordt de jeugd die zorg onthouden die nodig is. Niet alleen kinderen en jongeren, maar de samenleving als geheel zullen hiervan de gevolgen ondervinden.
    Om de jeugd de mogelijkheden te bieden om op te kunnen groeien tot evenwichtige deelnemers aan onze samenleving is juist een extra investering (met name in de toegang) hoogst noodzakelijk. Bezuinigen in deze sector is een gemiste kans!

  2. Lees alle reacties
  3. Heb ik net met mijn roman IN ALLES EENZAAM aangetoond dat er juist geïnvesteerd moet worden in de jeugdzorgmedewerkers door bijvoorbeeld een junior-senior systeem te introduceren of een traineeship aan te bieden om het hoge verloop binnen de sector tegen te gaan & de jonge onervaren krachten beter te begeleiden, moeten er nu gedwongen mensen weg! Ben benieuwd hoe hoog de caseload straks voor het restant vd medewerkers zal worden… Hoezo zorgverlenen? Hoe kan een gezinsvoogd of jeugdreclasseerder nog goed z’n werk verrichten? Cynisme was er al, maar met deze bezuinigingen vrees ik dat het alleen maar erger wordt. Politiek wordt wakker en neem de moeite om mijn confronterende boodschap in mijn roman te lezen. Is fictie maar wel verdomd reëel!

  4. Hoe bijzonder is dit land met zijn vreemde prioriteiten: 500 animalcops erbij en de jeugd moet het maar uitzoeken, om niet te spreken van de jeugdzorgverleners. Wie kan zoiets bedenken? Wie heeft er niets met de toekomst van doen? Deze financiële momentopnames getuigen van kortzichtigheid en tunnelvisie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.