Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

10.000 euro voor beste woonproject

Staatssecretaris Bussemaker (VWS) en minister Vogelaar (Wonen, Wijk en Integratie) schrijven een prijsvraag van 10.000 euro uit voor het beste woonproject voor mensen met behoefte aan psychiatrische zorg.
10.000 euro voor beste woonproject

Sommige mensen kunnen voor een woning niet terecht op de reguliere woningmarkt. Zij hebben speciale begeleiding en zorg nodig in het dagelijks leven. Met de Zilveren Woonladder 2008 willen de ministeries ‘de onderkant van de woningmarkt’ stimuleren om nieuwe en goede samenwerkingsverbanden aan te gaan en andere woonvormen te ondersteunen.

Beeldje
De organisatie zoekt naar ‘sprankelende,creatieve en spannende projecten die mensen met psychiatrische zorg de mogelijkheid bieden uit het souterrain van de woningmarkt te klimmen’. De jury nomineert vervolgens drie projecten waarvan één de Zilveren Woonladder (een beeldje) wint, evenals het geldbedrag. Dat bedrag mag worden besteed aan het winnende project of aan een soortgelijk plan.

Containers
Vorig jaar won het idee JAZ Zeecontainerdorp in Amsterdam. In dit dorp, gebouwd van zeecontainers, kunnen jongeren (al dan niet begeleid) werken, leren en leven. De jongeren regelen het bestuur van het dorp en de bedrijven op het terrein grotendeels zelf. Het dorp is een initiatief van Woonstichting De Key met Stichting Jongeren aan Zet, ROC ASA, gemeente Amsterdam en Combiwel.

De Zilveren Woonladder wordt op 4 december 2008 uitgereikt tijdens het congres ‘Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap voor mensen met een ernstige psychische aandoening’ van GGZ Nederland in Amsterdam.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.