Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgsector in trek bij middelbare scholieren

De animo voor een baan in de zorg is onder middelbare scholieren de laatste jaren sterk toegenomen. Dat concludeert onderzoeksbureau Blauw Research uit de landelijke Beroepskeuzemonitor 2008, waarvoor 1795 leerlingen uit de hoogste klassen in het middelbaar onderwijs zijn ondervraagd.
Zorgsector in trek bij middelbare scholieren

Een op de drie (34 procent) leerlingen wil later in de zorg werken. Onder vwo-scholieren is dat zelfs 43 procent. De zorg spreekt de scholieren aan omdat zij het werk nuttig vinden. Binnen deze sector hebben de meeste leerlingen interesse voor medische beroepen. Daarnaast is er ook interesse voor de psychosociale beroepen, welzijnberoepen en verpleegkundige beroepen binnen de zorgsector.

Sfeer
Scholieren vinden een goede sfeer het allerbelangrijkst in hun toekomstige baan. En zij willen trots op hun werk kunnen zijn. Het salaris telt ook mee. Voor bijna de helft (46 procent) is een aantrekkelijk salaris een ‘zeer belangrijke wens’ en voor 49 procent een ’tamelijk belangrijke wens’.

Ouders
Vooral ouders hebben een grote invloed bij de keuze van een beroep of branche waar hun kind later in wil gaan werken. Uit het onderzoek blijkt dat ook ouders een voorkeur hebben voor de zorg als sector voor hun kind om in te werken.

Communiceren
Als branches en sectoren met leerlingen willen communiceren is het belang dat zij weten wat voor soort media jongeren gebruiken en hoe zij hun tijd graag besteden, stelt het

onderzoeksbureau. Veel middelbare scholieren besteden hun vrije tijd aan sporten. Daarnaast zijn internetsites Hyves en Youtube favoriete vrijetijdsbesteding net als de muziekzenders TMF, MTV en The Box.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.