Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgprofessionals gaan innovaties uitwisselen op VWS-netwerk

Iedereen moet kunnen rekenen op goede zorg, nu en in de toekomst. Om deze zorg te kunnen blijven bieden, is innovatie van zorg essentieel, vindt het ministerie van VWS. Met een nieuw netwerk op het zorginnovatieplatform kunnen zorgprofessionals kennis en ervaringen met innovaties delen.
Zorgprofessionals gaan innovaties uitwisselen op VWS-netwerk

In april van dit jaar lanceerden minister Klink en staatssecretaris Bussemaker het Zorginnovatieplatform(ZIP). Op deze website is informatie te vinden over vernieuwingen in de zorg. ‘Slimme innovaties kunnen werkprocessen verbeteren, samenwerking in de zorgketen bevorderen en de zorgsector aantrekkelijker maken om in te werken. Ook kunnen innovaties bijdragen aan de zelfredzaamheid van patiënten, zodat zij minder vaak een beroep op de zorg hoeven te doen’, aldus de website.

Netwerk
Het ZIP-netwerk is bedoeld om kennis over vernieuwende methoden en projecten uit te wisselen. Zorgprofessionals kunnen lid worden van het netwerk door een profiel aan te maken. De leden van het netwerk kunnen zelf hun vernieuwende projecten of methoden publiceren, innovaties van anderen bekijken en hierop reageren. Zo kunnen zij van elkaar leren en elkaar inspireren, aldus VWS.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.