Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgkosten ouderen onvermijdelijk omhoog’

Het is onvermijdelijk dat ouderen meer moeten gaan betalen voor zorg. Dat zei oud-minister Wouter Bos, tegenwoordig adviseur zorg bij KPMG, zondag in het tv-programma Buitenhof.
'Zorgkosten ouderen onvermijdelijk omhoog'

Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van het plan van Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, om ouderen de waarde van hun huis in te laten zetten om hun zorgkosten te betalen.

Voorspelbare zorgkosten
Het zou goed zijn om te kijken naar een systeem waarbij van jongs af aan wordt gespaard voor de zorgkosten op oudere leeftijd, zoals dat nu al in Singapore is geregeld, zei Bos. ‘De kosten die te maken hebben met ouder worden zijn voorspelbaar. Die hoef je niet te verzekeren, daar kun je ook voor sparen’, aldus Bos. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil volgens Bos ook die kant uit, ‘hoewel ze dat niet openlijk zo zal zeggen’.

Eigen risico
De minister zet in op het betaalbaar houden van de zorg door ziekenhuizen en verzekeraars te vragen de kosten in de hand te houden. Dat kan mogelijk voorkomen dat mensen zelf meer moeten gaan bijdragen, bijvoorbeeld doordat het eigen risico omhoog gaat of doordat het basispakket van de zorgverzekeraar wordt ingekrompen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.