Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling Pleyade schrapt 200 banen

Bij de Arnhemse zorginstelling Pleyade verdwijnen 200 banen. Er wordt steeds minder zorg vergoed en het is de bedoeling dat mensen langer thuis blijven wonen en dus minder snel naar een zorginstelling gaan. De organisatie verwacht daardoor minder cliënten te krijgen en dus is er minder personeel nodig. Dat liet een woordvoerster dinsdag weten.
Pleyade
Foto: ANP

‘Dit hoort bij het herstelplan om in te spelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Tijdelijke contracten worden al niet meer verlengd. We hopen zo tot zo min mogelijk gedwongen ontslagen te komen.’ Er werken momenteel 1100 mensen bij Pleyade.

Prematuur

Vakbond Abvakabo FNV vindt de maatregelen van Pleyade prematuur. ; Pas in november gaat de Tweede Kamer een besluit nemen over de bezuinigingen. Wij zijn nog volop actie aan het voeren om de bezuinigingen tegen te houden. We vinden het wat vroeg om dit soort maatregelen nu al te nemen’, aldus Marian Beldsnijder van Abvakabo. Volgens Abvakabo-bestuurster Lilian Marijnissen is daarnaast eerder al gebleken dat de zorginstelling de boel financieel niet op orde heeft. De instelling overlegt op 9 juli met de vakbonden over een sociaal plan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.