Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbestuurders willen salarisplafond van 220.000 euro

Als het aan bestuurders in de zorg ligt, gaan ze niet meer verdienen dan 220.000 euro per jaar. Dat salaris is alleen bereikbaar in sectoren met veel marktwerking, zoals grote ziekenhuizen en landelijk actieve concerns voor ouderenzorg.
Zorgbestuurders willen salarisplafond van 220.000 euro

In andere sectoren is een inkomen van 186.000 euro voldoende, menen de bestuurders en toezichthouders in een plan dat zij deze week voorleggen aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). De

Nederlandse Vereniging van Bestuurders in de Gezondheidszorg (NVZD) bevestigde dinsdag de berichtgeving daarover in de Volkskrant.

Plafond
Klink liet maandag tijdens een werkbezoek in Doetinchem weten dat het kabinet een plafond voor de inkomens van zorgmanagers wil invoeren. Hoe hoog dat plafond is, zei hij niet. Directeur Jan Aghina van de NVZD zei dinsdag dat zijn organisatie en de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Instellingen (NVTZ) het plan donderdag met de bewindsman bespreken.

Balkenende-norm
Bestuurders en toezichthouders vinden een topsalaris boven de Balkenende-norm voor ziekenhuizen en ouderenzorg verantwoord, omdat die moeten concurreren op de zorgmarkt en daardoor grote financiële risico’s lopen. Sectoren die geen klanten hoeven binnen te halen, lopen dat risico niet. Daarom hoeven de bestuurders daar niet méér te verdienen dan de premier, is de redenering. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.