Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg + Welzijn Professional van het Jaar staat naast zijn cliënt

Professioneel, betrokken, vernieuwend en vooral ook de cliënt helpen in de samenleving mee te doen. Dat zijn de karakteristieken van de Zorg + Welzijn Professional van het Jaar, die komende donderdag wordt gepresenteerd tijdens het Welzijnsdebat 2009. De jury heeft vijf beroepskrachten genomineerd voor deze verkiezing.
Zorg + Welzijn Professional van het Jaar staat naast zijn cliënt

Door Carolien Stam – Bijdragen aan de maatschappelijke participatie van cliënten. Door naast de cliënt te staan en samen met hem te werken aan verbetering van zijn positie. Dat is een van de belangrijkste criteria voor de uitverkiezing van de Zorg + Welzijn professional van het jaar. De jury heeft vijf professionals genomineerd voor de award. De winnaar wordt tijdens het Welzijnsdebat 2009 op donderdag 15 oktober bekend gemaakt

Kwaliteiten
De jury heeft bij haar keuze gekeken naar een aantal kwaliteiten: professionaliteit, kwaliteit, betrokkenheid, netwerk en vernieuwingskracht, maar ook uitstraling en beroepstrots zijn van groot belang. De jury bestaat uit: Crista Vonkeman-Karaca, voorzitter Verdiwel, Prof. dr. Hans van Ewijk, lector en bijzonder hoogleraar maatschappelijk werk in Utrecht, Prof. dr. Jo Hermanns, hoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Rinda den Besten, Utrechts wethouder voor Jeugd, Volksgezondheid, Wijkgericht werken en Participatie, Alfred van Duren, directeur Conclusion Advies en Management en Martin Zuithof, hoofdredacteur Zorg + Welzijn.

Genomineerden
Er zijn uiteindelijk vijf genomineerden uit de selectie gekomen. Liesbeth van Well is ouderenwerker die werkt op het grensgebied van welzijnswerk, kunst en cultuur. Ze begon vijf jaar geleden bij Pluspunt, een expertisecentrum voor senioren en participatie in Rotterdam. Ze begon met projecten als Verhalenderwijs, waarbij ouderen hun levensverhaal vertellen, en met een project waarbij ouderen op een kerkhof aan basisschoolkinderen uitleggen wat het is om afscheid te moeten nemen van hun echtgenoot of partner.

Risicovol
Cecilia Pérez-Yáñez, is maatschappelijk werker bij de Blijf-groep Noord-Holland en Flevoland. Zij heeft huiselijk geweld in Amsterdam onder de aandacht gebracht. Ze werkt in risicovolle situaties en vanuit de hulpvraag van de cliënt. De derde genomineerde,

Bas Goedendorp, werkt bij Stichting Centrum voor Dienstverlening (CVD) in Rotterdam. Hij is sterk in het maken van nieuwe coalities tussen instellingen, bedrijfsleven en vrijwilligers. Hij weet bijvoorbeeld professionals uit de bankensector en de olie-industrie te betrekken als vrijwilligers in de maatschappelijke opvang.

Communicatief
Phyllis Döll werkt bij de Opvoedpoli in Amsterdam. Als gepassioneerde gezinscoach gaat Döll uit van de vraag van de cliënten. Ze volgt voortdurend nieuwe cursussen om haar cliënten nog beter te kunnen helpen. Door haar inzicht en communicatieve vaardigheden kan ze hulp bieden aan een breed scala aan cliënten.

Mustapha Loikili werkt als jongerenwerker bij  Zuwe Welzijn in Utrecht Vleuten-de Meern. Hij neemt de tijd om echt contact te maken met lastige jongeren in de buurt. Aanvankelijk wilden de jongeren niets weten van deze jonge allochtoon. Door samen met de jongeren te denken over de oplossingen en daarbij ook bewoners, het opbouwwerk en winkeliers te betrekken heeft Mustapha verschil gemaakt.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.