Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg- en verpleeghuizen karig met informatie extra kosten

Niet elk verpleeg-of verzorgingshuis geeft duidelijkheid over extra kosten die bewoners moeten maken. De Consumentenbond onderzocht de informatievoorziening bij 120 tehuizen. Na aandringen gaven 66 instellingen een overzicht van de tarieven, bij de overige tehuizen bleef het onduidelijk wat bewoners extra moeten betalen. Dat maakte de Consumentenbond vrijdag bekend.
Zorg- en verpleeghuizen karig met informatie extra kosten

Verpleeg- en verzorgingshuizen zijn verplicht informatie te geven over extra kosten. Het gaat daarbij om kosten voor bijvoorbeeld een extra douchebeurt, een wandeling of het laten doen van de was.

Brochures
In sommige gevallen geven websites een overzicht van de tarieven, in andere gevallen brochures. Bij tehuizen die geen overzicht hadden, kreeg de Consumentenbond vaak te horen dat brochures in herdruk waren. ‘Ik zeg al anderhalf jaar dat de brochure volgende week wordt verwacht’, antwoordde een medewerker van een wooncentrum in Lelystad.

Divers
De kosten van de extra’s zijn heel divers. Het laten doen van de was varieert van 32 tot 120 euro per wasbeurt. Een wandeling kan ook in de papieren lopen: tussen de 25 en 50 euro per uur. Een verpleeghuis in Enschede liet weten dat de kosten afhankelijk zijn van de salarisschaal van de medewerker die meeloopt.

Spoeddebat
De PVV heeft vrijdag meteen een spoeddebat over de uitkomsten van het onderzoek van de Consumentenbond aangevraagd. ‘Ouderen uitgeknepen: 50 euro voor een ommetje, 120 euro voor de was. Schandelijk’, twitterde PVV-voorman Geert Wilders.

Bron: ANP/ ANP Photo, Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.