Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Woonladder 2009 zoekt innovatieve woonprojecten

Opvanginstellingen, zorgaanbieders, woningcorporaties, gemeentes en bewoners kunnen weer projecten insturen voor de Zilveren Woonladder 2009. Een prijs die wordt uitgereikt aan het meest innovatieve woonproject. De beloning is een bedrag van 10.000 euro.
Zilveren Woonladder 2009 zoekt innovatieve woonprojecten

Sommige mensen leven aan de onderkant van de woningmarkt. Zij komen om verschillende redenen niet in aanmerking voor gewone woningen. Om een passende huisvesting en de juiste begeleiding te verlenen, is het belangrijk dat opvanginstellingen, zorgaanbieders, gemeenten, corporaties en de bewoners met elkaar samenwerken, aldus de organisatie.

Betrokkenheid
Het thema van dit jaar is betrokkenheid van de bewoner. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan hoe een bewoner met een beperking zelf mee kan beslissen. Of hoe het beleid van de organisatie wordt gecombineerd met ideeën en meningen van bewoners. Initiatiefnemers kunnen zich nog tot 30 september aanmelden voor de prijsvraag.

Vierde keer
Het is voor de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won het project Wonen Werken Welzijn in Leeuwarden de prijs. Het thema was toen: woonvormen met psychiatrische zorg. Volgens de winnaars van dat project moet het voor dak- en thuisloze verslaafden ook mogelijk zijn om zo gewoon mogelijk te leven. Wonen Werken Welzijn biedt deze mensen een woning aan met intensieve begeleiding op allerlei terreinen.

Doel
De prijsvraag is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het doel van de prijsvraag is om in nieuwe samenwerkingsvormen vernieuwde praktijkgerichte oplossingen te bedenken.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP//Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.