Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeven miljoen voor inburgering op de werkvloer

Onder werktijd inburgeren in een leslokaal op de werkvloer met computers. Als het aan Minister Eimert van Middelkoop van WWI, leren werknemers de Nederlandse taal op het werk. Hij stelt zeven miljoen euro beschikbaar om werknemers te stimuleren deze manier van inburgeren te organiseren.
Zeven miljoen voor inburgering op de werkvloer

De beheersing van de Nederlandse taal is goed voor de onderlinge contacten met collega’s, het begrijpen van veiligheidsinstructies en voor de dienstverlening aan klanten. Zo stelt van Middelkoop. De werknemer in met name de schoonmaakbranche, de land- en tuinbouw en bij schildersbedrijven krijgen zo meer kansen om aan het werk te blijven en door te groeien.

Mbo-opleiding
Tot uiterlijk 31 oktober 2010 kunnen werkgevers een subsidievraag indienen. De subsidie van 1.000 euro per werknemer (met een maximum 25.000 euro per werkgever) is een bijdrage in de kosten die een werkgever maakt om inburgering mogelijk te maken. Inburgeren op de werkvloer kan niet alleen met een inburgeringscursus, maar ook in combinatie met een mbo-opleiding.

Het ministerie gaat naast deze tijdelijke subsidieregeling werkgevers en gemeenten koppelen en hen helpen bij het op touw zetten van de taalcursussen op de werkvloer.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: VROM/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.