Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ypsilon Familiester voor Utrechtse Zorglijn Psychose

De Zorglijn Psychotische stoornissen van het UMC Utrecht is winnaar van de Ypsilon Familiester 2010. Hoofd zorg Lena Donk en psychiater Wiepke Cahn namen de prijs zaterdag in ontvangst.
Ypsilon Familiester voor Utrechtse Zorglijn Psychose

Naast de respectvolle bejegening en de deskundige behandeling roemen familieleden de rooming-in van het UMC: de mogelijkheid die de Zorglijn familieleden biedt om mee opgenomen te worden. ‘Dat scheelt vaak enorm in een sneller herstel van de patiënt’, citeerde Ypsilon-directeur Bert Stavenuiter een van de stemmers. ‘Een modelaanpak waarin het UMC op dit moment uniek is, maar die familieleden graag ook bij andere instellingen verwezenlijkt zien.’

Hemel
Het team van de zorglijn toont zich opgetogen. Hoofd zorg Donk: ‘Wat moet je nog zeggen als een stemmer schrijft: “Ik geef een 9 omdat een 10 volmaakt moet zijn. Maar als ik bedenk hoe diep onze zoon gezonken was in zijn psychose en in het UMCU benaderd en behandeld werd, van de hel in de hemel, zou het toch een 10 moeten zijn”.’

Stimulans
Volgens leidinggevende Cahn gaat er een enorme stimulans uit van de prijs om door te gaan met het ingezette familiebeleid. ‘Het geeft zo veel voldoening als familieleden je werk belonen met de Familiester. Ze kunnen erop vertrouwen dat het familiebeleid binnen het UMC blijvend de aandacht zal hebben. En dat we het met veel overtuiging zullen uitdragen aan onze collega-instellingen.’

Kop en schouders
De afdeling stak volgens Stavenuiter met kop en schouders uit boven de 228 andere instellingen en afdelingen waarop familieleden hadden gestemd. Het Vijfde Wijkteam van GGZ Noord-Holland Noord en de Zorglijn Vroege Psychose van het AMC kregen een eervolle vermelding.

Familiebeleid
De Ypsilon Familiester is in het leven geroepen als blijk van waardering voor instellingen en afdelingen in de ggz die tastbaar werk maken van familiebeleid. Initiatiefnemer is Ypsilon, organisatie van familieleden van mensen met schizofrenie of een psychose.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Yspilon

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.