Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaars Appeltjes van Oranje 2011 bekend

De winnaars van de Appeltjes van Oranje zijn bekend. Drie initiatieven die met kunst mensen bij elkaar brengen, ontvangen op 17 mei een bronzen beeldje en een geldprijs uit handen van Prinses Máxima.
Winnaars Appeltjes van Oranje 2011 bekend

Het Oranje Fonds selecteerde uit 200 inzendingen de meest vernieuwende initiatieven die met kunst een maatschappelijk probleem aanpakken. Voor de Appeltjes van Oranje 2011 gaat het om initiatieven waarin kunst verschillende groepen mensen verbindt.

De Appeltjes zijn toegekend aan de Shake it! Academy van Whaa projectbureau voor diversiteit uit Nijmegen, ontmoetingsinitiatief Zoet & Zout van ZID Theater uit Amsterdam en sociaal circus Jong geleerd, jong gebleven van Stichting Oosterparkheem in samenwerking met jeugdcircus Santelli uit Groningen.

Shake it! Academy
Projectbureau Whaa uit Nijmegen wil verschillende culturen bij elkaar brengen. De Shake It! Academy verzorgt al acht jaar dans-, capoeira- en theatercursussen voor jongeren. Doel is jongeren uit verschillende culturen bijeen te brengen en daarmee talentontwikkeling te stimuleren en cultuurparticipatie te verhogen. Jaarlijks bereikt Whaa met de Shake It! Academy 200 actieve jongeren tussen de 6 en 25 jaar.

Zoet & Zout
ZID Theater realiseert multimediale voorstellingen waarbij professionele acteurs en dansers samenwerken met wijkbewoners. Zoet & Zout bracht in Amsterdam West en Nieuw West wijkbewoners van alle leeftijden bij elkaar. Zij wisselden in workshops herinneringen uit aan eten, feesten en culinaire tradities. Deze herinneringen vormden de basis voor een levendige eindvoorstelling voor alle wijkbewoners.

Jong geleerd, jong gebleven
Het project Jong geleerd, jong gebleven brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met ouderen in verzorgingshuis Oosterparkheem in Groningen. Samen nemen zij deel aan circusactiviteiten. Een circusdocent van jeugdcircus Santelli begeleidt circusworkshops, waarin ontmoeting en plezier voorop staan. Met een gezamenlijk optreden in een circustent sluit iedere groep hun workshopcyclus af.

Met het Appeltje van Oranje wordt waardering uitgesproken voor het werk en de inzet van de winnende organisaties. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten. De prijs, een bronzen beeld van een Appeltje van Oranje, is ontworpen en gemaakt door de Koningin. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Oranje Fonds

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.