Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaar Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008 bekend

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008 is gewonnen door de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen. Met het idee EST, op E-learning gebaseerde Spraak Therapie (EST), wint de kliniek de prijs van 70.000 euro.
Winnaar Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008 bekend

Sint Maartenskliniek
Met de geldprijs kan de Sint Maartenskliniek het idee daadwerkelijk uitvoeren. De Sint Maartenskliniek is door het ministerie van VWS erkend als Ontwikkelcentrum voor de toepassing van Spraak- en Taaltechnologie ten behoeve van de spraak- en Taalpathologie (OSTT) en de revalidatie in het algemeen.

Winnende idee
De kliniek heeft de prijs gewonnen het idee om een online spraaktherapie (EST) te ontwikkelen voor patiënten met spraakproblemen als gevolg van neurologisch letsel. Deze mensen zijn vaak minder mobiel, waardoor frequent bezoek aan een therapeut belastend is. EST maakt het voor deze mensen mogelijk zelfstandig spraak te oefenen op een zelf gekozen plaats en tijdstip. ‘Het idee past in het actuele tijdsbeeld waarin steeds meer vanuit de patiënt wordt gedacht’, was het juryoordeel.

Zorgvernieuwingsprijs
De Nationale Zorgvernieuwingsprijsis een van de bekendste prijzen op het gebied van zorg en welzijn. Dit jaar waren er 364 ideeën ingezonden om mee te dingen naar de prijs. Een deskundig comité selecteerde hieruit 35 kanshebbers, waarvan de jury drie projecten nomineerde. De overige genomineerden waren Stichting TNO Kwaliteit van Levenuit Leiden met een vakopleiding kraamzorgvoorlichting voor niet-Nederlandse vrouwen en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichtinguit Baarn met een virtuele ontmoetingsplaats voor patiënten met taaislijmziekte.

Initiatiefnemers
ZonMw en het VSBfonds zijn de initiatiefnemers van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs is bedoeld om het innovatief vermogen in de zorg- en welzijnssector te prikkelen. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.