Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wethouders zeggen vertrouwen op in Schrijer

De wethouders in Rotterdam hebben unaniem het vertrouwen opgezegd in wethouder Dominic Schrijer van Sociale Zaken (PvdA). Dat heeft een woordvoerder van het college maandag gemeld. Schrijer dreigde nog met opstappen net voordat het college van burgemeester en wethouders in retraite ging om voorstellen te maken om een groot financieel gat te dichten.
Wethouders zeggen vertrouwen op in Schrijer

Schrijer kwam in conflict met het college, omdat hij weigerde extra bezuinigingen door te voeren op zijn armoedebeleid en de bijstand. Volgens de zegsman heeft het opgezegde vertrouwen niets te maken met inhoudelijke besprekingen, omdat de partijen daar nog niet aan toe waren gekomen.

Geloofwaardig
Schrijer stelde maandagochtend in interviews dat de twee andere PvdA-wethouders verder zouden willen snijden in zijn portefeuille. ‘Als we daarop dieper moeten snijden? Dat ga ik niet voor mijn verantwoordelijkheid nemen. Dan komt mijn geloofwaardigheid naar de kiezers toe in het geding.’

Bedenken
Schrijer beraadt zich op de ontstane situatie. Hij zei in een reactie dat de gemeenteraad hem heeft gekozen als wethouder, maar dat de leden van de partij hem hebben gekozen als politiek leider. ‘Iedereen moet nu bedenken wat ze ervan vinden’, zei hij. Schrijer liep eind april averij op. Hij kwam in de problemen door een onverwacht gat in de begroting voor bijstandsgerechtigden van ruim 60 miljoen euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.