Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werk aan de winkel voor As Siddieq

De islamitische scholengroep As Siddieq in Amsterdam wil al in april verbeteringen hebben gerealiseerd. De kwaliteit van het onderwijs en de aandacht voor actief burgerschap en integratie moeten dan vooruit zijn gegaan. Het bestuur heeft dit afgesproken met wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs). Hij heeft dat de gemeenteraad donderdag schriftelijk laten weten.
Werk aan de winkel voor As Siddieq

Asscher zegde vorig jaar het vertrouwen op in het toenmalige bestuur van As Siddieq en dreigde de gemeentelijke subsidies aan de orthodoxe scholengroep stop te zetten. Reden was dat het onderwijs al jaren onder de maat is en dat de inburgering van de kinderen in gevaar was. Nadat er een nieuwe directie was aangetreden en deze beterschap had beloofd, besloot de wethouder voorlopig toch geld te blijven geven.

Veranderingen
Naast de verbeteringen van de kwaliteit van het onderwijs en de aandacht voor integratie, heeft As Siddieq toegezegd nog enkele andere veranderingen door te voeren. Zo zal het de ouders en het personeel meer betrekken bij belangrijke ontwikkelingen. Ook zal het zich houden aan de code goed bestuur.

Voorwaardelijk
‘Het bestuur zal heel hard moeten werken om het voorwaardelijke vertrouwen dat er nu is, waar te maken’, schrijft Asscher. ‘Natuurlijk zullen we moeten afwachten of de noodzakelijke veranderingen onder het nieuwe bestuur echt een kans krijgen. Er zijn geen garanties dat het goed zal gaan.’ Mocht As Siddieq zich niet aan de afspraken houden, dan kan de wethouder alsnog de subsidie intrekken.

Subsidie
Ook staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) besloot vorig jaar de scholengroep te korten op de subsidie. In tegenstelling tot de gemeente Amsterdam besloot zij voorlopig aan die maatregel vast te houden. As Siddieq heeft vier basisscholen in Amsterdam.

Lees ook:

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.