Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVD en PvdA hakken knoop door over zorgpremie

VVD en PvdA zullen in de loop van maandag de knoop doorhakken over een aanpassing van het omstreden plan uit het regeerakkoord om inkomensafhankelijke zorgpremies te heffen. Donderdag en vrijdag vond hierover politiek topoverleg plaats tussen beide partijen. Daarbij werd een aantal varianten uitgedokterd die in het weekend zijn doorgerekend.
VVD en PvdA hakken knoop door over zorgpremie

Waarschijnlijk gaat het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies niet door. In plaats daarvan worden de inkomensverschillen verkleind door het terugdraaien van geplande belastingverlagingen en het schrappen van belastingvoordelen voor de hogere inkomens.

Middengroep
De VVD wil het zorgplan wijzigen omdat de middengroepen er te veel op achteruit zouden gaan. De partij kwam afgelopen week hevig onder vuur te liggen van haar achterban. De PvdA besloot in te stemmen met een aanpassing van het regeerakkoord, mits inkomensnivellering op een andere manier zal plaatsvinden.

Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de regeringsverklaring van het tweede kabinet-Rutte. Vorige week moest dat debat worden uitgesteld.

Bron: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.