Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVD Amsterdam wil reisverbod voor overlastplegers

De Amsterdamse afdeling van de VVD wil dat raddraaiers die zich veelvuldig schuldig maken aan het plegen van overlast in bussen, trams of metro een permanent ov-reisverbod krijgen. Ook willen de liberalen dat mensen, net als in Rotterdam, via sms en Twitter vandalisme en overlast in het openbaar vervoer melden.
VVD Amsterdam wil reisverbod voor overlastplegers

Aanleiding voor het initiatiefvoorstel van de VVD Amsterdam is het incident op zondag 1 augustus waarbij een 26-jarige Amsterdammer door een groep van zeven tot acht personen in en buiten een tram ernstig werd mishandeld. ‘Dit laat zien dat het met de veiligheid in het ov nog lang niet goed genoeg gaat’, aldus fractievoorzitter Robert Flos. ‘Onze ambitie is niet minder dan dat Amsterdam het veiligste stedelijke openbaar vervoer van Nederland krijgt.’

Preventief fouilleren
De VVD wil ook preventief fouilleren mogelijk maken in het openbaar vervoer. Als het aan de liberalen ligt komen er in trams, bussen en metro’s prijslijsten met daarop zichtbaar de boetes en kosten van vandalisme. Het is volgens Flos onaanvaardbaar dat oudere mensen niet meer met het openbaar vervoer durven te reizen, omdat ze zich niet veilig voelen. Hij vindt ook dat gemeentelijke handhavers van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer pepperspray bij zich moeten dragen, zodat ze agressieve klanten tot bedaren kunnen brengen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/ foto: ANP Cor Mulder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.