Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijspraak voor zorginstelling na dood cliënt

Stichting Lunet Zorg is niet schuldig aan de dood van een cliënt in oktober 2009. De rechtbank in Den Bosch sprak de zorginstelling dinsdag vrij, nadat de officier van justitie twee weken geleden een boete van 10.000 euro had geëist.
Vrijspraak voor zorginstelling na dood cliënt

De 40-jarige verstandelijk gehandicapte cliënt overleed enkele dagen, nadat hij brand had gesticht in een separeerruimte op de Eindhovense locatie Eckartdal. Allerlei omstandigheden die hebben geleid tot de dood van de man, zijn volgens de rechtbank niet aan de stichting te wijten.

Aansteker
Zo wist hij een aansteker in zijn onderbroek mee te smokkelen naar de afzonderingsruimte. Ook was brandbaar isolatiemateriaal aangebracht op de deur en was het geluid van het brandalarm wegens een controle uitgeschakeld.

Privacy
De rechtbank stelt vast dat het personeel heeft gecontroleerd of de afzonderingsruimte leeg was en dat wegens de privacy van de man niet is onderzocht of hij iets in zijn onderbroek had gestoken. Het gebruikte isolatiemateriaal voldeed aan de bouwvoorschriften.

Waarschuwing
Een monteur die met de brandmeldinstallatie bezig was, heeft meteen het personeel ingeschakeld, toen hij een lampje zag aanspringen. Ongeveer een kwartier later kon het slachtoffer uit de ruimte worden bevrijd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.