Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrienden geen zeggenschap in besturen wooncentra

De vriendenstichting voor twee vegetarische wooncentra voor ouderen van Philadelphia Zorg kan geen zeggenschap afdwingen in de besturen van die centra. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de vrienden in Arnhem hadden aangespannen tegen twee aan Philadelphia Zorg gerelateerde stichtingen die over de wooncentra gaan.
Vrienden geen zeggenschap in besturen wooncentra

De vrienden maakten zich zorgen over de financiële toekomst van de wooncentra, omdat aan Philadelphia Zorg gerelateerde stichtingsbestuurders, die ook over de vegetarische centra gaan, voor miljoenen aan vastgoedinvesteringen hebben gedaan die boven hun macht gaan.

Niet haalbaar
Zo werd bijvoorbeeld kasteel en landgoed Beverweert aangekocht om vegetarische appartementen te realiseren. Dochter stichting Vegetarisch Centrum tekende voor de koop van het landgoed voor 774.000 euro, maar de exploitatie was in het geheel niet haalbaar, zodat de stichting voor huisvesting van vegetariërs er uiteindelijk niets mee kan.

Belang
De vrienden vrezen dat het huidige Espria-bestuur onvoldoende onderneemt om wanbeheer door oud-bestuurders te onderzoeken, en wilden daarom een onafhankelijke bestuurder benoemd zien die zich daarover buigt. De voorzieningenrechter in Arnhem oordeelde echter dat het belang van de vrienden niet groot genoeg is om zoiets in kort geding te kunnen afdwingen.

Schuld
Vanwege het samenwerkingsverband waarbij de Stichting Vegetarisch Centrum in 2004 een dochter van Philadelphia Zorg werd, lijkt de schuld voor het kasteel geheel te kunnen worden afgewenteld op de Stichting Vegetarisch Centrum.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.