Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Voor de leeuwen

Hoe bestrijd je het personeelstekort in de zorg? ROC van Amsterdam en OsiraGroep beginnen een experiment: bejaarden worden verzorgd door onervaren leerlingen. Marius, Purnall en Fatima krijgen vanaf hun eerste werkdag te maken met heftige emoties en moeilijke situaties.
Voor de leeuwen

Maandag 12 en 19 september 23.00 uur Nederland 2 – Voor de leeuwen

Nederland vergrijst, de ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er zijn te weinig handen aan het bed. Vooral jongeren staan niet bepaald in de rij om in bejaardenhuizen te werken. Het ROC van Amsterdam en de OsiraGroep starten daarom in 2010 met een experiment. In het ouderenzorgcentrum De Rietvinck in de Amsterdamse Jordaan worden bejaarden geholpen en verzorgd door uitsluitend onervaren leerlingen van het ROC.

lass=”readmorlass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»e”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: NCRV Dokument

2 REACTIES

  1. Ontzettend fijn om te zien dat er beginnende collega`s zijn die zo hun ziel en zaligheid in de zorg steken. Hier kunnen de gehospitaliseerde oud collega`s nog eens wat van leren. Het allerbelangrijkste wordt weleens vergeten….heeft je zorgvrager gelachen vandaag?

  2. Lees alle reacties
  3. Hartverwarmend om het enthousiasme en de betrokkenenheid te zien van jonge beginnende collega’s.
    Schokkend hoe daar door hun oude opgebrande ‘coaches’ of ‘praktijkopleiders’ mee omgegaan werd en hoe daardoor deze jonge mensen in korte tijd opbrandden. Hopelijk bekijkt de directie van Osira de programma’s ook en onderneemt men actie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.