Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Volgen veelplegers Amsterdam-Zuidoost helpt

Het op de huid zitten van de 52 grootste overlastveroorzakers in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost werpt zijn vruchten af. Deze groep pleegt de afgelopen tijd minder misdrijven en veroorzaakt minder overlast. Dat blijkt uit stukken die het stadsdeel donderdag heeft gepubliceerd. Het dagblad Trouw berichtte daarover.
Volgen veelplegers Amsterdam-Zuidoost helpt

Deze groep kreeg het afgelopen jaar veertig keer een proces-verbaal voor het plegen van een misdrijf. Dat is 43 procent minder dan de 75 die er daarvoor gemiddeld per jaar werden uitgeschreven. Het aantal overtredingen van de algemene plaatselijke verordening (APV) en meldingen van overlast nam ook af met ruim 40 procent, van 105 tot 62.

Lijst
Politie, justitie en gemeente stelden enige tijd geleden een lijst op van de grootste veroorzakers van overlast in Amsterdam-Zuidoost. Zij hielden hen extra in de gaten op straat en bezochten hen thuis om te kijken of ze wel woonden op het adres dat ze hadden opgegeven. Ook werden ze bijvoorbeeld begeleid naar een leerwerktraject.

Zware delicten
De veelplegers op de lijst zijn veelal tussen de 18 en 24 jaar oud. Ze hebben relatief veel en zware delicten gepleegd. Alle 52 kregen vorig jaar een brief waarin stond dat ze op de lijst stonden.

Zeshonderd
De aanpak in Zuidoost gaat in elk geval door tot de zomer. Politie, justitie en gemeente in Amsterdam begonnen begin deze maand met een soortgelijke aanpak van de grootste veelplegers en overlastveroorzakers in de gehele stad. Hiervoor hebben zij een top zeshonderd opgesteld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg + Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.