Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voedselbank krijgt halalvlees voor offerfeest

Zo'n 70 islamitische families, bedrijven en moskeeën geven de Amsterdamse voedselbank schapen- of geitenvlees voor het offerfeest, vrijdag. Ze doen dit na een oproep van de Nederlands-Marokkaanse Naziha Abachri die een actie heeft opgezet om ook de minder bedeelden te voorzien van een goede maaltijd, maakte de voedselbank dinsdag bekend.
Voedselbank krijgt halalvlees voor offerfeest

Het gedoneerde vlees wordt verwerkt, verpakt en ingevroren door een islamitische supermarkt in Amsterdam-West. Volgens Abachri voelen veel moslims zich betrokken bij de samenleving en willen ze op deze manier iets bijdragen. Ook is het schenken van vlees aan armen een traditie tijdens het offerfeest.

Extra

De voedselbank is blij dat met deze actie iets extra’s kan worden gedaan voor de islamitische klanten. ‘Halalvlees is niet iets dat we vaak aan kunnen bieden en wel een product dat een aanzienlijk deel van onze klanten graag wil hebben’, aldus een medewerker.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.