Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VNG stuurt wensenlijst voor nieuwe Jeugdwet

Een stabiele wetgeving zonder bureaucratie, gedifferentieerde kwaliteitseisen voor verschillende vormen van jeugdzorg en betrokkenheid van gemeenten bij de landelijke inspecties. Dat zijn enkele wensen die de gemeentekoepel VNG naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
VNG stuurt wensenlijst voor nieuwe Jeugdwet
Foto: ANP Roos Koole

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil ook de jeugd-ggz integreren in de nieuwe Jeugdwet. Verder schrijft de VNG in de brief aan de Tweede Kamer dat het nodig is de effecten van de bezuinigingen in de nieuwe Jeugdwet te monitoren. Het budget voor de transitie in 2014 is onvoldoende. De VNG vraagt daar sowieso exxtra geld voor.

Brief Tweede Kamer

Woensdag 9 oktober wordt de Jeugdwet behandeld in de Tweede Kamer. De VNG heeft in een brief haar wensen naar de Tweede Kamer luid en duidelijk gemaakt.

Decentralisatie

In de brief beschrijft de VNG ook kort wat gemeenten individueel en collectief doen om zich op de decentralisatie voor te bereiden. Ze gaat in op regionale arrangementen van 41 gemeenten voor jeugd en jongeren. Verder willen de gemeenten landelijke afspraken over inkoop van specialistische zorg met een landelijk werkingsgebied. De VNG wil ook een modelverordening maken op basis waarvan de lokale regelgeving kan worden ingevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.