Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzekeraar heeft zorgplicht naar patiënt Europsyche

Patiënten en behandelaars die in de problemen zijn gekomen door het faillissement van zorgmakelaar Europsyche moeten zich zo snel mogelijk melden bij de zorgverzekeraars. Die hebben een zorgplicht en moeten mensen die recht hebben op zorg zo snel mogelijk verder helpen. Dat stelde minister Edith Schippers woensdag in een overleg in de Tweede Kamer over de kwestie.
Verzekeraar heeft zorgplicht naar patiënt Europsyche

Behandelaars die terecht zorg hebben verleend, moeten hun werk ook vergoed krijgen, stelde de minister verder. Ze heeft echter geen mogelijkheden om de zorgverzekeraars te dwingen om de nasleep goed af te handelen. Wel heeft een zorgverzekeraar al toegezegd zo snel mogelijk in actie te komen. Met andere zorgverzekeraars gaat de minister nog om tafel om een termijn te bepalen om de kwestie af te ronden.

Failliet
Europsyche kwam begin deze maand in de financiële problemen toen verzekeraars de zorg niet meer wilden vergoeden. Europsyche had ten onrechte zorg gedeclareerd bij de zorgverzekeraars. Door het faillissement zijn de circa 1200 behandelaars die bij Europsyche waren aangesloten, in de problemen gekomen. Ook zijn veel behandelingen van de ongeveer 10.000 cliënten van Europsyche stopgezet.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Zoals ik in reactie op een ander artikel over Europsyche al melde is de stelling dat een groot deel van de declaraties onterecht is ingediend onjuist.
    De werkelijkheid is dat CZ in haar polisvoorwaarden heeft staan dat 80% van de behandeling door een psychiater of zenuwarts moet worden gedaan. Een zenuwarts bestaat alleen al 20 jaar niet meer en we hebben in Nederland niet genoeg psychiaters om bij alle 2e lijnszorg 80% van de behandeling te doen. Sterker nog, ik ken geen enkele GGZ instelling waar dit gebeurd.
    Op grond van deze absurde polisvoorwaarden heeft CZ de uitbetaling van de DBC’s gestopt en andere zorgverzekeraars zijn hierin gevolgd. DBC’s werden jaarlijks uitbetaald, doordat er nu maandenlang niets binnenkwam is Europsyche failliet gegaan en zijn er 1200 hulpverleners gedupeerd. Allen lopen we een jaar tot anderhalf jaarsalaris mis. Daarnaast zijn er 11.000 cliënten die geen hulp meer hebben, een zeer trieste zaak.
    Lieve mensen, geloof niet alles wat je in de krant en op het internet leest. Kijk voor een ander geluid ook eens op http://www.zorgenomdeggz.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.