Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verslaafde verpleegkundige steelt morfine

Een 53-jarige verpleegkundige heeft vorig jaar behoorlijke hoeveelheden morfine en slaapmiddelen gestolen bij woonzorgcentrum Zuiderhout in Teteringen (Noord-Brabant). Ze heeft dat toegegeven aan onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een tuchtklacht tegen de verpleegkundige indiende. De inspectie wil dat de verpleegkundige haar werk alleen nog mag hervatten onder strikte voorwaarden.
Verslaafde verpleegkundige steelt morfine

De inspectie zegt dat de verpleegkundige vanaf 2003 bij diverse opdrachtgevers is weggestuurd vanwege verslavingsproblemen. Ze verscheen bijvoorbeeld dronken op haar werk. In totaal vier opdrachtgevers vermoedden dat ze uit de medicijnkast stal.

Volhouden
De zelfstandig verpleegkundige legde maandag aan het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg uit dat ze veel uren werkte en dat alleen kon volhouden met middelen. Na de ontdekking van de diefstal heeft ze niet meer als verpleegkundige gewerkt en heeft ze zich laten behandelen voor haar verslaving. Ze zegt nu niet meer verslaafd te zijn en wil weer aan het werk.

Team
De inspectie wil als voorwaarde bijvoorbeeld dat ze alleen in teamverband op een afdeling mag werken en niet in de nachtdienst en dat ze haar opdrachtgevers informeert over haar verleden. Het tuchtcollege doet op 28 november uitspraak.

Bron: ANP/ANP-Photo/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.