Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht zorgcentra opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpte toezicht van zorgcentrum Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam en verpleeghuis Altenova in Arnhem opgeheven. Dat maakte de toezichthouder dinsdag bekend.
Verscherpt toezicht zorgcentra opgeheven

De IGZ had de zorginstellingen in juli vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld wegens het leveren van niet-verantwoorde zorg en het niet op korte termijn bereiken van de noodzakelijke verbeteringen. Ook werd in het Beth Shalom de ziekenhuisbacterie MRSA aangetroffen.

Medicatie
Volgens de IGZ is sinds vorige zomer de personeelsbezetting bij Beth Shalom aanzienlijk verbeterd en zijn er veel minder tijdelijke krachten aan het werk. De zogeheten ‘medicatieveiligheid’ blijft wel een punt van aandacht. Het toezicht bij de Arnhemse zorginstelling was eerder nog met 2 maanden verlengd. Toen was er nog te weinig vertrouwen in de aansturing van het bestuur om de kwaliteit van de zorg op peil te houden. Ondertussen is dat volgens de IGZ wel gebeurd.

De inspectie zal ondanks het opheffen van het verscherpte toezicht de zorginstellingen scherp in de gaten blijven houden.

Bron: ANP/stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.