Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verhaal babyontvoering was roep om hulp’

Een 43-jarige vrouw uit Nieuwkoop heeft verzonnen dat ze een baby uit een ziekenhuis in Woerden wilde ontvoeren om geestelijke hulp te krijgen. Dat vertelde ze maandag aan de rechtbank in Den Haag. Daar verscheen ze voor een niet-inhoudelijke zitting. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat ze echt van plan was een baby te kidnappen.
'Verhaal babyontvoering was roep om hulp'

Diana S. vertelde de leugen naar eigen zeggen aan haar ggz-behandelaar omdat ze hulp wilde in verband met de psychische stoornis waaraan ze al jaren lijdt. Ze wilde daarvoor echter geen eigen bijdrage van 200 euro betalen en dacht dat ze het met een eng verhaal voor elkaar zou krijgen om met spoed behandeld te worden, zo hield ze de rechtbank voor. De ggz-behandelaar belde de politie, waarna de vrouw inderdaad werd opgenomen, maar 5 dagen later weer werd ontslagen. Daarop besloot de politie haar aan te houden.

Zelfmoord
Justitie ziet de zaak anders. De officier van justitie denkt dat de vrouw het verhaal niet heeft verzonnen om behandeling te krijgen. ‘Ze heeft gezegd dat ze zelfmoord zou plegen als ze opgenomen zou worden’, aldus de aanklaagster. Inmiddels zit S. vast op een forensisch-psychiatrische afdeling. Daar blijft ze voorlopig zitten, want de rechtbank wilde haar niet vrijlaten in afwachting van het proces.

Kraamafdeling
Ze zou het ziekenhuis hebben gebeld en naar de openingstijden van de kraamafdeling hebben gevraagd. Ook zou ze aan de deur van de babykamer van het ziekenhuis hebben gestaan, maar die was afgesloten. Verder had ze een plattegrond van het ziekenhuis.

Babyspullen

Verder vindt het OM het verontrustend dat de Nieuwkoopse allerlei babyspullen in huis had. Een compleet ingerichte babykamer, zo staat in de dagvaarding. Maar S. bestrijdt dat. Ze heeft als hobby een verzameling bijna levensechte babypoppen waarvoor ze spulletjes in huis heeft. Maar niets daarvan is toereikend voor een echt kind, zei ze. Het is nog niet bekend wanneer de zaak verder gaat.

Bron: ANP/ANP-Photo/Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.