Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vergeet de ouderen niet, koop een plant

Bij vierhonderd bloemisten staan de komende weken planten in de schappen waarvan bij verkoop 1 euro naar het Nationaal Ouderenfonds gaat. Met de opbrengst van deze actie, genaamd ‘Vergeet-ze-niet’, probeert het fonds eenzame ouderen aan wat meer aanspraak te helpen.
Vergeet de ouderen niet

Een dag voor Prinsjesdag kwam staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) in de Gouden Plantenkoets aan bij de Tweede Kamer om de eerste plant te kopen. Bussemaker zei dat eenzaamheid een groot probleem is omdat een miljoen mensen er last van heeft. Ze deed een oproep ouderen niet aan hun lot over te laten. ‘Bel eens aan, maak eens een praatje, en doe dat elke dag, het hele jaar lang.’ Directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds wees erop dat ruim 200.000 ouderen hooguit eenmaal in de vier weken bezoek krijgen. ‘Veel van deze mensen komen nauwelijks de deur meer uit en vereenzamen steeds meer.’

Gouden Plantenkoets
De Gouden Plantenkoets trekt de eerste twee weken van de actie, die tot 3 oktober duurt, door het land. In onder meer Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam en Roermond wordt het publiek aangespoord ‘op bejaarden te letten’. De actie is ook de opmaat voor de ‘Nationale Vergeet-ze-niet-Dag’ op 1 oktober, wanneer het ook de Internationale Dag van de Ouderen is.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Olaf Kraak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.