Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdere aanscherping verlofbeleid tbs

Tbs'ers die tijdens hun verlof de benen nemen, mogen voortaan minimaal een jaar niet meer met verlof. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven gaat hiervoor de verlofregeling voor tbs'ers wijzigen.
Verdere aanscherping verlofbeleid tbs

Dit zei staatssecretaris Teeven op zaterdag 6 november in de Penitentiaire Inrichting in Ter Peel, waar hij het startschot gaf voor de zevende Nationale Open Dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Aanscherping
Met het wijzigen van de verlofregeling wordt de drempel voor tbs’ers verhoogd om zich aan het verlof te onttrekken. De bewindsman geeft met deze aanscherping van het verlofbeleid uitvoering aan de afspraken uit het regeerakkoord. De beoogde ingangsdatum van de nieuwe verlofregeling is 1 januari 2011. 

24 uur
Tbs’ers mogen pas op verlof als zij in bezit zijn van een verlofmachtiging. Deze vervalt automatisch als iemand een strafbaar feit pleegt, zich aan begeleiding onttrekt of langer dan 24 uur afwezig is. ‘Verlof blijft echter nodig’, benadrukte Teeven in zijn toespraak. ‘Het speelt een belangrijke rol bij de geleidelijke terugkeer van de tbs-gestelde in de samenleving. Schaf je de verlofregeling af, dan schaf je eigenlijk de TBS af. Dat moeten we dan ook niet willen. Wel ga ik de verlofregeling aanscherpen.’

Ernst
Met het besluit van Teeven komen tbs’ers die hun verlofmachtiging eenmaal zijn kwijtgeraakt pas na minimaal één jaar weer voor verlof in aanmerking, tenzij zwaarwegende persoonlijke omstandigheden zich daartegen verzetten. Afhankelijk van de ernst van de overtreding, kan ook voor een langere periode worden afgezien van het verlenen van verlof.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.