Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vel over Probleem II: De Wanhoop Nabij

Documentairemaakster en ervaringsdeskundige Jessica Villerius heeft met ‘De Wanhoop Nabij’ een vervolg gemaakt op haar eerdere documentaire over negen meisjes met anorexia. In ‘Vel over probleem II concludeert Villerius dat het met een van hen goed gaat. Twee meisjes zijn na de eerste documentaire bijna overleden.
Vel over Probleem II: De Wanhoop Nabij

Villerius wil met haar vervolg laten zien hoe de hulpverlening faalt in de aanpak van anorexia-patiënten. Hoe klinieken hun patiënten aan hun lot overlaten nadat ze de kliniek, om wat voor reden dan ook, hebben verlaten.

‘Ze krijgen steeds nul op het rekest van de hulpverleners. Eén meisje heb ik naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat ze een hartslag had van een comapatiënt. Ze moest per direct aan de sondevoeding en de artsen vertelden dat als we een paar uur later waren geweest ze weinig meer hadden kunnen doen. Ik vind het schandalig dat zo’n meisje door de kliniek waar ze heeft gezeten niet in de gaten werd gehouden’, aldus de documentairemaakster.
 

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

 

Bron: KRO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.