Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veiligheid bij Verpleeghuis Bernardus weer terug

De directie van verpleeghuis Bernardus heeft volgens de inspectie de juiste maatregelen genomen om de veiligheid van de bewoners op de korte en middellange termijn te garanderen. Dit blijkt uit een bezoek van de inspectie vorige week. Een nieuw team zorgt nu voor de bewoners.
Veiligheid bij Verpleeghuis Bernardus weer terug

Ruim een week geleden legde de inspectie aan Bernardus een bevel op, omdat de veiligheid op de verpleegafdeling voor psychogeriatrische bewoners in het geding was. Op de verpleegafdeling was er sprake van (een vermoeden van) lichamelijke en geestelijke mishandeling.

Begeleiden
Het team op in het verpleeghuis is nu anders samengesteld. De teamleider was al vervangen en flex-medewerkers zijn niet meer bij de zorg van de bewoners betrokken. Er zijn een kwaliteitsverpleegkundige en een psychogeriatrische verpleegkundige aan het team toegevoegd. Zij begeleiden en ondersteunen de vaste medewerkers van het team dagelijks.

Scholing
Op zeer korte termijn wordt er gestart met scholing en training op het punt van bejegening. De medewerkers die verdacht worden van slechte bejegening en hardhandige aanpak en zelfs lichamelijke en geestelijke mishandeling, zijn geschorst. Er loopt nog een onderzoek naar de misstanden bij het verpleeghuis.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg/foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.