Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel verbaal en fysiek geweld tegen verpleegkundigen

Nieuw onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat meer dan de helft van alle ondervraagde verpleegkundigen het afgelopen halfjaar te maken kreeg met agressie. Dat meldt De Telegraaf vandaag.
Veel verbaal en fysiek geweld tegen verpleegkundigen

Uit een peiling onder ruim 400 verpleegkundigen kwam naar voren dat enkele tientallen van hen recentelijk heeft overwogen om van baan te wisselen omdat ze het geweld beu zijn, zo schrijft het dagblad.

Bedreigd
Bijna vier op de tien verpleegkundigen voelen zich wel eens serieus bedreigd. Toch wordt er vaak geen aangifte gedaan. Voorzitter Monique Kempff van beroepsorganisatie NU’91 constateert dat verpleegkundigen dagelijks te maken hebben met agressie. ‘Alleen, een mishandelde ambulancebroeder belandt sneller in de media.’ 
 
Verlaten
Tweedekamerlid Sabine Uitslag (CDA) is verpleegkundige. ‘Als ik de uitslag van dit onderzoek zie, dan schrik ik’, zegt ze tegen De Telegraaf. ‘We kunnen het ons absoluut niet permitteren dat verpleegkundigen het werkveld vanwege agressie verlaten.’ 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: De Telegraaf/foto: Lex van Lieshout, ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.