Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel knelpunten bij samenwerking ggz en ziekenhuizen

Een derde van de ziekenhuizen en een kwart van de ggz-instellingen ervaart knelpunten in de onderlinge samenwerking. Slechts dertig procent heeft samenwerkingsafspraken schriftelijk vastgelegd. Dit blijkt uit het tussenrapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Veel knelpunten bij samenwerking ggz en ziekenhuizen
Foto: ANP Photo

Het definitieve rapport naar de samenwerking tussen ggz-instellingen en algemene academische ziekenhuizen wordt halverwege 2013 verwacht.

Voorbeeld samenwerking
De uitkomsten van de tussenrapportage hebben ertoe geleid dat GGZ Nederland op zoek is gegaan naar al bestaande schriftelijke samenwerkingsverbanden tussen psychiatrische instellingen en (academische) ziekenhuizen. Deze kunnen als voorbeeld dienen voor andere instellingen. De focus ligt vooral op de overdracht en samenwerking bij psychiatrische patiënten die vanwege ernstige somatische problemen actute en/of operatieve ziekenhuiszorg nodig hebben.

Contact GGZ
GGZ Nederland kan voorbeelden van schriftelijke samenwerkingsverbanden delen, maar is andersom ook op zoek naar meer voorbeelden van zo’n samenwerkingsverband. Via tkoster@ggznederland.nl kunnen voorbeelden worden aangeleverd en opgevraagd. Zie ook de website van GGZ Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.