Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel jongeren doen aan breezerseks

Elf procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs in provincie Utrecht heeft wel eens seks in ruil voor een drankje of een ander cadeautje. Dat bevestigt GGD Midden-Nederland en GGD Eemland naar aanleiding van een onderzoek.
Veel jongeren doen aan breezerseks

De GGD’s hebben het afgelopen jaar 11.000 leerlingen van 12 tot 18 jaar ondervraagd over onder meer hun seksleven. Scholieren van de gemeente Utrecht zijn in dit onderzoek uitgesloten, omdat de gezondheidsdienst in de stad niet aan het onderzoek heeft deelgenomen.

Seksuele moraal
De GGD’s vinden het schrikbarend dat 11% zegt wel eens sex te hebben gehad voor een drankje, cadeautje of geld, schrijft het AD. Ze maken zich zorgen over het drankgebruik, geestelijk welzijn en de seksuele moraal van de jeugd.

Onveilig vrijen
Een derde van de seksueel actieve leerlingen meldde de laatste keer te hebben gevreeën zonder condoom. Van de 15- tot 17-jarigen heeft 4 procent een seksueel overdraagbare aandoening gehad. Tien procent van de jongeren zegt een meisje te kennen dat omgaat met een loverboy.

Seksualisering
In november 2007 publiceerde Zorg + Welzijn een artikel met de kop ‘Breezerseks is van alle tijden’ naar aanleiding van onderzoek van MOVISIE naar seksueel gedrag van jongeren. Centraal stond de vraag of er een verband is tussen seksualisering in de samenleving en het seksuele gedrag van jongeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.