Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vaste hulp voor kinderen van gedetineerde ouders

De PvdA wil dat gedetineerde ouders een vaste ondersteuning krijgen, met name voor hun kinderen, in de vorm van een gezinscoördinator. De partij pleit daarvoor in de nota Maak van een onschuldig kind, geen slachtoffer van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester.
Vaste hulp voor kinderen van gedetineerde ouders

Bouwmeester deed zelf onderzoek door zich voor te doen als moeder met twee kinderen die op het punt staat de gevangenis in te gaan. Ze klopte bij tientallen gemeenten aan voor hulp voor haar kroost maar ontdekte dat de gemeenten geen raad wisten met haar verzoek. Een gezinscoördinator moet daar verandering in brengen.

Lees ook:
Kind van gedetineerde ouder kan vaker op bezoek

Vrouw van gedetineerde blijft achter zonder hulp
Gedetineerde moeders vragen om hulp voor hun kinderen

Straf
‘Natuurlijk moeten mensen die over de schreef gaan een straf krijgen, maar als het om ouders van jonge kinderen gaat, worden nog te vaak deze kinderen ook gestraft’, zegt Bouwmeester. ‘Dat wil ik voorkomen. De kinderen hoeven geen dupe te worden van de fouten van hun ouders, maar hebben recht op ondersteuning en een band met hun gedetineerde ouder.’

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.