Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Middelkoop: ‘Wijkbewoners niet de dupe van kabinetscrisis’

Met het vertrek van de PvdA-ministers uit het kabinet is ook Eberhard van der Laan niet langer de minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Zijn taken worden overgenomen door Eimert van Middelkoop. Wat hem betreft heeft de kabinetscrisis geen gevolgen voor de wijkaanpak: 'De bewoners mogen niet de dupe worden. Het werk in uitvoering gaat door.'
Van Middelkoop: 'Wijkbewoners niet de dupe van kabinetscrisis'

De demissionaire minister voor wijken, die daarnaast ook de minister van Defensie is, blijft aan tot er na de verkiezingen van 9 juni een nieuw kabinet is gevormd. Hoe lang dat duurt valt niet te zeggen.

Wijkbezoek
Van Middelkoop moet zijn aandacht verdelen over twee ministeries: Defensie en WWI. De minister vindt het belangrijk dat de wijkbezoeken zoveel mogelijk doorgaan, al zullen het er wel iets minder zijn. De hoogste ambtenaar op het ministerie voor WWI zal hem waar nodig vervangen zodat de informatie snel bij de minister is.

Verbetering
Volgens van Middelkoop is de wijkaanpak goed op de rails gezet en zijn de eerste resultaten merkbaar in de wijken. ‘We gaan samen met bewoners en lokale partijen door met het uitvoeren van de akkoorden voor de wijkverbetering. Ik kijk uit naar mijn eerste wijkbezoek zodat ik met de bewoners kennis kan maken’, aldus Van Middelkoop.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: VROM/Foto: ANP/Valerie Kuypers

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.