Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Middelkoop: minister WWI behouden

Minister Eimert van Middelkoop (Wonen, Wijken, Integratie) vindt dat er in een volgend kabinet weer een aparte minister voor deze beleidsterreinen moet komen. Hij betreurt de uitspraak van staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) dat na de verkiezingen een minister voor WWI niet meer nodig is.
Van Middelkoop: minister WWI behouden

Van Middelkoop wees er vrijdag na afloop van de ministerraad op dat het WWI-beleid zich uitstrekt over een periode van acht tot tien jaar. Verder heeft hij gemerkt dat gemeenten er belang aan hechten een aanspreekpunt op een ministerie te hebben.

Overnemen
Bijleveld had gezegd dat wethouders de wonen- en wijkentaken over kunnen nemen van de minister voor WWI. Het integratiedeel van de portefeuille kan volgens haar in een volgend kabinet het beste door een staatssecretaris worden gedaan.

Nut bewezen

Maar de aanpak van de wijken, integratie en de samenhang tussen deze twee onderwerpen vergen volgens Van Middelkoop nog vele jaren ‘politieke energie’. ‘Dan is het veel beter om het te hebben over wat kan blijven, dan te praten over wat je af zou kunnen schaffen.’ Daar komt volgens de minister nog eens bij dat de programmaministeries, ook dat voor Jeugd en Gezin, inmiddels hun nut hebben bewezen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.