Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Laan: jammer van inburgering

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam vindt het 'erg jammer' dat er flink bezuinigd gaat worden op inburgering. Dat stelt de voormalig minister van WWI dinsdag in een reactie op de troonrede.
Van der Laan: jammer van inburgering

‘Ik ga me als voormalig minister niet bemoeien met de keuzes die het kabinet nu maakt’, beklemtoont hij. ‘Maar het is natuurlijk wel iets dat mij aan het hart gaat.’ Het demissionaire kabinet snijdt flink in het budget voor inburgering. De bezuinigingen bedragen enkele honderden miljoenen euro’s.

Invulling
De burgemeester constateert verder dat het demissionaire kabinet zich in de troonrede ‘redelijk op de vlakte houdt’. Van der Laan sprak de hoop uit dat een nieuw kabinet snel duidelijkheid geeft over de exacte invulling van alle aankomende bezuinigingen. ‘Er gaat een heleboel op ons afkomen’, stelt hij. ‘Als steden zijn we financieel toch voor een groot deel afhankelijk van het rijk’.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.